Odfejirin tarina

Lähes jokaisen odottavan äidin jännite, pelote, kenties jopa odote – mutta kuitenkin ihana muistutus siitä, mitä on pian tuloillaan! Odfejir:n tarina käynnistyi juuri tästä vahvan tunnelatauksen sisältävästä sanasta. Sanasta ja kehon muutoksesta, joka ilmentää kehon sisällä näkymättömissä möyrivän pikkuisen kasvamista. Ollessani raskaana vuonna 2020 nuo jännittävät onnenjuovat ihollani saivat minut etsimään lukuisten muiden raskausarpien kanssa tuskastelevien tavoin ratkaisua näiden ihon merkkien ehkäisyyn.

Raskaus, kuten myös muut vartaloon sekä sen muutoksiin liittyvät esteettiset ja kosmeettiset tuotteet ovat myös merkittävä markkinoinnin kohde. Kuluttajille tarjottava valtaisa valikoima tuo kuitenkin mukanaan myös runsaasti haasteita; raskausarpien ehkäisyyn ja lieventämiseen tarkoitettuja öljyjä ja voiteita on valittavaksi asti, mutta toinen toisistaan poikkeavista tuotearvosteluista huolimatta on lähes mahdotonta tietää kunkin tuotteen toimivuus ja sopivuus sekä itseä että kasvavaa kääröä ajatellen.

 

Inhottavaa itsehoitoa vai harmonista hemmottelua?

Raskausarpien ehkäisyyn kehitettyjä tuotteita etsiskellessäni kahlasin läpi lukuisia blogeja, verkkosivustoja sekä verkkokauppoja, mutta ylivoimaisen – tai edes varteenotettavan – tuotteen löytäminen tuntui puhtaalta mysteeriltä. Mikäli lupaavalta vaikuttava tuote sai huomioni, maininta synteettisistä väri- ja hajuaineista karkotti ostoinnostukseni. Lopulta päädyin lukuisten eri emulsioiden, öljyjen, geelien, suihkeiden, seerumien ja kuorintojen itsekokeiluun. Vallattoman tuoteviidakon läpi rämmittyäni aloin perehtymään perusteellisesti sekä tuotteiden ainesosaluetteloihin että siihen, millaiset aineet todella vaikuttavat ihoon arpia ehkäisevästi.

Pientä nyyttiä odottaessani ja nyytin kasvukennoa rasvaillessani kuitenkin huomasin, että ihon hoitaminen tuntui erityisen suoritusmentaliteetin vaativalta pakkopullalta. Kokeilemani tuotteet eivät tuoneet lainkaan sellaista nautintoa ja rentoutumista, jota olisin odotusajan hulinoissa kaivannut. Miksei vatsan hoitohetki voisi sisältää edes pientä ripausta ekstraa tai luksusta?

Todelliseksi ongelmaksi muodostui myös se, kuinka jokainen näistä lukuisista rakkausraitojen ehkäisijöistä tuli tilata erikseen omasta verkkokaupastaan. Ja aikaa kului. Aikaa kului tuotteiden etsintään, verkkokauppojen ja toimitusmaksujen vertailuun (– joita muuten kertyi yllättävän paljon!), itse ostoprosessin läpiviemiseen sekä ennen kaikkea tuotteiden odottamiseen. Odottavan aika on pitkä, mutta tämä tuskallinen hankintavaiva sai ajan tuntumaan entistä pidemmältä. Voi kunpa olisi ollut jokin paikka, mistä nämä tuotteet olisi saanut hankittua kerralla ja merkittävästi vähemmällä vaivalla!

 

Syntymä synnyttää jotakin uutta

Loputtomaan tuotearsenaaliin tuskastuneena mieleeni nousi ajatus oman verkkokaupan perustamisesta. Massiivisen neula ja heinäsuova -pengonnan, ylellisyydestä kaukana olevan ihonhoitokokemuksen ja tuskallisen ainesosaorientoitumisen jälkeen koin, että

haluan tarjota verkkokaupassani raskaana olevien naisten ihonhoitoon ja hemmotteluun keskittyneitä tuotteita. Tuotteita, joiden ainesosat on valikoitu tarkasti sisältäen puhtaasti luonnollisia ainesosia. Sellaisia ainesosia, jotka ovat turvallisia sekä äidille että vauvalle; ainesosia, joita kaipasin itse odottaessani ja ainesosia, joita haluaisin käyttää odottavana äitinä. Sekä lopulta sellaisia ainesosia, joista koostuvat tuotteet soveltuvat lahjaksi esimerkiksi ystävän tai puolison antamana.

Vauvan syntymää edeltävä aika ei kuitenkaan koostu ainoastaan kehollisista muutoksista ja niiden hoitamisesta. Odotusaika ja uuteen elämään sopeutuminen on aina kokonaisvaltaista – myös uuden rakkauden haasteen lähestymisestä aiheutuva hämmennys, odottuneisuus ja mielen kuormittuneisuus nousevat ajankohtaisiksi pohdinnan aiheiksi. Tarkoituksenani onkin tarjota tuleville äideille mahdollisuus hemmotella itseään ihonhoidon nautinnon avulla mahdollisimman paljon ennen jonkin niin ihmeellisen ja täyden huomion vaativan pienen rakkausnyytin syntymistä.

Tällainen on Odfejir:n tarina. Yritystä ei olisi olemassa ilman tytärtäni. Voikin siis sanoa, että yritys on syntynyt ja muotoutunut yhdessä lapseni kanssa. Tarinamme on kuitenkin vasta aluillaan, ja ideoita on runsaasti. Matka jatkukoon!

Korostamme arvoissamme sekä toiminnassamme luonnonmukaisuutta, turvallisuutta ja hyvinvointia ripauksella odottavan äidin ylellistä hemmottelua. Huomioimme muuttuneesta hormonitoiminnasta johtuvan raskaudenaikaisen ihon herkkyyden, ja haluamme tarjota apukeinoja raskauden aiheuttamien ihomuutosten sekä mielen hyvinvoinnin tueksi. Haluamme panostaa luotettavan tuotevalikoiman tarjoamiseen helposti ja vaivattomasti miellyttävillä toimitusajoilla ilman turhaa ajanhukkaa. Tuotteitamme tilatessasi voit olla varma, että tuote on turvallinen sinulle sekä vauvallesi!